ZEYTİNYAĞLI
BARBUNYALI YEŞİL FASULYE
MALZEMELER:
2 paket dondurulmuş yeşil fasulye
1 paket dondurulmuş barbunya fasulye
1 paket dondurulmuş soğan
Bardak falan anlamam, tencerenin tabanını 2 mm kaplayacak
kadar zeytinyağı
Öyle görünüyor ki, yarım bardak kadar domates suyu ya da rendesi.
1 diş sarımsak
½ çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
TARİF:
Soğanlar en kısık ateşte kavrulurken diğer yanda barbunya
fasulyeler yumuşamaya başlayıncaya kadar haşlanacak.
Soğanlar yumuşayıp solarak matlaşmaya başladığında süzülen
haşlanmış barbunyalarla sarımsak eklenip birlikte kavrulacaklar. Fasulyelerde
yer yer kahverengileşme başladığında yeşil fasulyeler eklenecek, üstte belirinceye
kadar su ilave edilip tuzu biberi konulacak.
Kısık ateşte yeşil fasulyeler kıvama gelinceye kadar
pişirilecek.
Afiyet şeker olsun.
Özlü söz yumurtlamadan olmaz di mi: Soğan kavururken acelesi olup
ateşi harlayanın yemeği datsız olur datsız.
Koca lenger tencerede zeytinyağlı yapıp da ne ediyon
diyenlere; hele bir yapın da, aşure muamelesi çekip konu komşuya dağıtıyonuz mu
dağıtmıyonuz mu görün, ondan sonra konuşun derim.
NOT: Dondurulmuş ürünler Superfresh'tir. Marka
meselesini anmaktaki nedenim, şikayetim olmayınca markayı değiştirmediğimden ve
de başka marka hakkında fikrim olmadığından arıza çıkar mıkar neme lazım diye
düşünmemdir.
Eyüp
Şeker