GENEL İSTEK ÜZERİNE


ZEYTİNYAĞLI BARBUNYALI YEŞİL FASULYE


MALZEMELER:
2 paket dondurulmuş yeşil fasulye
1 paket dondurulmuş barbunya fasulye
1 paket dondurulmuş soğan
Bardak falan anlamam, tencerenin tabanını 2 mm kaplayacak kadar zeytinyağı
Öyle görünüyor ki, yarım bardak kadar domates suyu ya da rendesi.
1 diş sarımsak
½ çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

TARİF:
Soğanlar en kısık ateşte kavrulurken diğer yanda barbunya fasulyeler yumuşamaya başlayıncaya kadar haşlanacak.
Soğanlar yumuşayıp solarak matlaşmaya başladığında süzülen haşlanmış barbunyalarla sarımsak eklenip birlikte kavrulacaklar. Fasulyelerde yer yer kahverengileşme başladığında yeşil fasulyeler eklenecek, üstte belirinceye kadar su ilave edilip tuzu biberi konulacak.
Kısık ateşte yeşil fasulyeler kıvama gelinceye kadar pişirilecek.
Afiyet şeker olsun.

Özlü söz yumurtlamadan olmaz di mi: Soğan kavururken acelesi olup ateşi harlayanın yemeği datsız olur datsız.

Koca lenger tencerede zeytinyağlı yapıp da ne ediyon diyenlere; hele bir yapın da, aşure muamelesi çekip konu komşuya dağıtıyonuz mu dağıtmıyonuz mu görün, ondan sonra konuşun derim.

NOT: Dondurulmuş ürünler Superfresh'tir. Marka meselesini anmaktaki nedenim, şikayetim olmayınca markayı değiştirmediğimden ve de başka marka hakkında fikrim olmadığından arıza çıkar mıkar neme lazım diye düşünmemdir.



                Eyüp Şeker