Eevvvet yanlış duymadınız, hemi de Taksim'de, hemi de Galatasaray'da
yapıyor pizzacılığı.
Yapı Kredi'nin hemen yan sokağına saptığınızda birkaç adım
sonra karşılaşacaksınız fırınının karşısında ter döken Daniel Auteuil'le.
Unutmadan, misafir umduğunu değil bulduğunu yer diyelim ve
de gelelim işin mide boyutumsu yanlarına.
Taksim Acara sokaktaki İndigo'da pizza yediğinizde size, "Daniel Auteuil kimin umurunda, bu
pizzalar harika" dedirtecek pizzaların İtalyan aşçı Marco'nun
elinden çıktığını öğrenecek, "Bunlar pizzaysa bugüne dek
yediklerimiz neydi!" şaşkınlığını yaşayacaksınız.
Unutmadan...
Garson veya müşteri hiç fark etmiyor Marco için, pizzanın birkaç
saniye, ne saniyesi üç beş salise bekletilip ihmal edildiğini gördüğü anda "Pizza
bu pizza..." fırçasını atacaktır. Artık kime denk gelirse...
Demedi demeyin.
Ve de...
Şekilde görüldüğü gibi yalnızca aşçı boyutumsu yanlarım
yoktur, gurme boyutumsu yanlarım da vardır.
Eyüp
Şeker