KOMŞUNUN BOKU

Uzun yıllardır bitişik apartmanın lağım sularından çekiyoruz. Bir iki yıl değil yaklaşık yirmi yıldır komşu binanın lağım suları, temel seviyesi 80 cm daha derin olan bizim apartmanın bodrumuna akıyor.

20 yıl kadar önce sızıntı halinde süregelen lağım suyu aşırı şekilde binamızın bodrum katına dolmuştu. Temel toprağı ve beton perde duvar filtrelediği için lağım mı yoksa şebeke suyu kaçağı mı/yeraltı suyu mu kararsızlığıyla da baktığımız bu bela, sonunda sızıntı olmaktan çıkmış, bizim bodrum kat, ayak bileklerine gelecek kadar lağım suyuyla dolmuştu birkaç gün içinde.

Gerçek komşuluğun henüz yok olmadığı o günlerde, rahmetli babam, uzun yıllardır komşumuz olan komşu bodrum dairesi sakinlerinin kapısını çalıp sorunu çözmek için ustalar getirmişti. Gelen ustalar çok fazla kırıp dökmeden, yalnızca komşu bodrum dairenin banyo zemin karolarını kırıp bina rögarını açarak, çürümüş eski pik döküm lağım borulardan daha küçük çaplı plastik lağım borularını uç uca ekleyerek eski borunun içine sokup sokak kanalına kadar uzatarak çözmüştü sorunu.

Eğer bu yapılmasaydı, komşu bodrum dairesinin zemininin, bina ortasından itibaren yarılarak, eski çürümüş borular sökülüp yeni plastik borular döşenmesi gerekecekti.

O komşularımız rahmetli oldu, varisleri daireyi şimdiki yeni komşuya sattı.

Komşu bina 45-50 yıllık, atık su tesisatı o günküler gibi pik döküm. Birkaç yıl daha yaşlı olan apartmanımızın atık su tesisatı 25 yıl önce yenilenip plastiğe çevrildi. Az bir kırma dökmeyle ve tadilatla yapılabildi bu değişim. Çünkü atık tesisatı büyük havalandırmadan aşağı iniyor ve açık bir bölmeden sokak rögarına bağlanıyor.

Bitişik binada ise, banyo/tuvaletlerden çıkan bu borular insan sığmayacak bir havalandırmadan zemine inip bodrum dairesinin banyosunun altındaki rögara bağlandıktan sonra zemin betonunun altından sokak kanalına uzanıyor.



Fakat bununla da kalmıyor; binanın bize bitişik duvarının aksi tarafındaki mutfaklardan inen atık su boruları da bodrum dairesi zemininin altından enlemesine geçip banyonun altındaki rögara bağlanıyor. Düzgün bir onarım için bodrum dairesi zemininin hem enlemesine hem boylamasına yarılıp boruların değiştirilmesi gerekiyor. Tabii çürüyüp çatlamış olan üst kat banyolarından inen pik döküm boruların da değiştirilmesi kaçınılmaz. Birkaç yıl önce mutfaklardan inen pik boruları söküp plastik taktırmak zorunda kalmışlar, zira mutfaklardan gelen su, bodrumdaki kazan dairelerine doluyormuş.

Sorsan tesisatlarında sorun yokmuş. O zaman daha düşük kullanımlı mutfak borularını niye değiştirdiler?

Tesisatın yenilenmesindeki bu zorluk ve masraf, özellikle de bodrum kat sakininin hiç işine gelmiyor. Her kafadan ayrı sesin çıktığı bitişik binadakilerin kimileri ısrarla “Bizden gelmiyor”, “Mahkeme kararını görelim” derken, kimisi “Siz merdiveninizi kırıp bizim boruları oradan değiştirin” cin fikirliliği yapabiliyor.

Ve bizler elimiz kolumuz bağlı, dava yoğunluğu nedeniyle daha önce bir kez ertelenen mahkemeyi bekliyoruz. Kim bilir kaç kere ertelenecek, kaç kere itirazlarla uzadıkça uzayacak dava sonucunu beklerken tek yapabildiğimiz, bodrumumuzda biriken lağım suyunu pompalayan motorla pisliği rezaleti hafifletmeye çalışarak, komşuların bokuna, boklarının leş gibi kokusuna katlanmaktan ibaret.

Birkaç hafta önce daha güçlü atık su pompası almak zorunda kaldık, çünkü gelen lağım suyu sürekli çoğalıyor. Geçen yıl artmaya başlayan sızıntı artık pompayı çok sık çalışır hale getirdi. Alttaki üç dört basamağın arasından gelen lağım suyunu betondan iki setle, hidrofor tamiratı için vakti zamanında yapılmış küçük su çukuruna yönlendirip pompayla gider tesisatına tahliye edebiliyoruz. Yoksa bütün bodrum dairelerinin, kazan dairesinin tamamen dolmasının önüne geçemezdik.

Ne belediyeler, ne İski, ne İl Halk Sağlığı müdürlüğü bir şey yapabiliyor, hepsi topu birbirlerine ya da mahkemeye atıyor. Aylardır bekliyoruz, belki de yıllar sürebilecek mahkemeden başka çare olmaması çok trajik.

--> Ve duyduğumuz kadarıyla karşı dava açıyormuş komşu...

Komşunun bokuna katlanmak...


Eyüp Şeker





*****************************





Birkaç hafta önce, “Bizi taciz ediyorlar” suçlamasıyla bizleri İski’ye şikayet eden komşuya yazdığım ve yanıt verilmeyen mektup:


Çok değerli komşulara,

“Bizi taciz ediyorsunuz” diyormuşsunuz. NE TACİZİ, apartmanımızı yaşanmaz hale getiren pisliğinizi engelleyebilmek için her kapıyı çalıyor, her çareye başvuruyoruz. Lağım kokusu binayı sarmış durumda. Su pompası her gün defalarca çalıştırılıyor, yerler yıkanıyor, çamaşır suyuyla dezenfekte ediliyor. Özellikle sabah ve akşam lağım kokusu öyle bir kaplıyor ki apartmanı, daire kapılarını açmaya gelmiyor. Binanın pencereleri ise hep açık, buna rağmen koku her yeri sarmış durumda.

Bu lağım sizin değilse kimin? Evet kimin boku bu?

Haklısınız bir taciz var; ‘BOKUNUZ BİZ TACİZ EDİYOR’.

Bodrum dairesinin duvarları kapkara oldu, oturan kiracı çıkma hazırlıkları yapmaya başladı.

Haber yapmak için gelen gazeteci ise dehşete kapıldı.

Çünkü artık geçen kıştan çok daha vahim bir durum söz konusu. Çünkü hep korktuğum gibi duvarlardaki delikler büyüdü, iri böcekler kurtlar bile gelmeye başladı. Çok açık ki daha da büyüyecek.

Resmi kurumların raporları size de gönderiliyor, buna rağmen “Bizden gelmiyor” diye diretebiliyorsunuz. NEYE DAYANARAK?

Bağırıp çağırarak ve bizden gelmiyor boş laflarıyla bir yere varamayacağınızı bilmiyor musunuz? Sizden gelmediğini kanıtlamaktır yapmanız gereken. Bir an bile duraksamaksızın tesisat kontrolcüsü çağırıp bunu neden kanıtlamıyorsunuz da “Bizden gelmiyor” cazgırlığı yapıyorsunuz. Asla yapmadınız bunu, lafazanlıklarla boğuntuya getirdiniz sürekli.

Bu apaçık ortadayken, bulduğum tesisat kontrolcüsünün firmasını dolandırmasını dilinize dolayıp “Buldu bir sahtekar getirdi” yaygarasını yapıyorsunuz? Ben bir sahtekar değil, tesisat konrolcüsü buldum.

Tekrar edeyim mi, ben bir sahtekar değil, tesisat kontrolcüsü buldum ve çalıştığı firmayı dolandırarak yaptığı hırsızlığın ortaya çıkmasına da sebep oldum.

Talep ettiğiniz faturayı istemek için aramamla ortaya çıkan yolsuzluğu siz çok değerli komşulara anlatan kim, ben. Anlatmasam öğrenemeyeceğiniz bu hırsızlığı iyi komşular sandığım sizlere anlattım. Suistimal etmek için çırpınıp durdunuz

Elemanın, firmasından habersizce kontrol yaparak aldığı parayı cebe atması, yaptığı tespitleri geçersiz kılar mı? Firmasıyla görüştüğümü, tekrar kontrol yapacaklarını size aktarıp firma iletişim bilgilerini verip aradan çekilerek “Söz verdiler, lütfen arayın ve gelip detaylı kontrol yapmaları için çağırın” dememe rağmen asla bir girişimde bulunmadınız. “Güvenmiyorsanız başka kontrolcü çağırın” ısrarlarımı da duymazdan geldiniz.

Çağırın herhangi bir tesisat kontrolcüsünü, faturayı ben ödeyeceğim. Yeter ki kontrol yaptırın ve pisliğin sizden gelmediğini kanıtlayın.

Bütün bunlara rağmen neye dayanarak “Bizden gelmiyor” diye diretebiliyorsunuz? Ve bu dayanaksız diretmeyle nereye varacağınızı sanıyorsunuz?

İski ve bilirkişi raporları ve diğerleri gelmiyor mu size? Geliyor, umursamıyorsunuz.

Lağımınız oluk oluk bodrumumuza akıyor ve sağlık başta olmak üzere ciddi sorunlara sebep oluyor. Umurunuzda değil. Çünkü pisliğiniz size değil bize akıyor.
KANITLAYIN SİZDEN GELMEDİĞİNİ, hemen davayı geri çekelim. Yeter ki bunu yapın. Verdiğiniz zararların faturasından da kurtulun.

Bilirkişi, binanızdaki çatlak gider borularının fotoğrafını çekmiş, halen daha “Bizden gelmiyor” yaygarası yapabiliyorsunuz. NEYE DAYANARAK. 50 yıllık pik boruların sağlam olduğu inancınıza dayanarak mı?

Madem bu kadar güveniyorsunuz tarihi borularınıza, binanın diğer tarafından inen mutfak giderlerini yenileyip neden pimaş yaptınız? Bodrumunuza ve kazan dairesine pis su dolduğu için değil de, yarım asırlık pik borular estetik olmadığı, göze hoş gelmediği için mi? Mutfak giderleri çürüdü de, çok daha yoğun kullanılan, çok daha fazla kimyasala maruz kalan banyo ve tuvalet giderleri mi çürümedi?

Çok açık ve net söylüyorum; lağım borularınızı yenileyin ve çıkan 50 yıllık pik boruların çürümediğini, çatlamadığını, sağlam olduğunu kanıtlayın bütün masrafınızı üstlenmekle kalmayacak üstüne 10.000.- Tl (Onbin Türk lirası) vereceğim. Gerekirse noterde sözleşme yapmaya bile hazırım. Yeter ki pisliğinizin, bokunuzun bize gelmesini bir an önce engelleyin.

Neyi bekliyorsunuz, ne olacağını sanıyorsunuz? Önünde sonunda tesisatınızı yenileyeceksiniz, bize çektirdikleriniz ve verdiğiniz zararlar kalacak geriye. Bunları ödemeyeceğinizi mi sanıyorsunuz?

Ne zannediyorsunuz, dairenizi/dairelerinizi satarak kaçıp kurtulacağınızı mı? Siz öyle sanın...


Eyüp Şeker











***********************




Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişinin raporu:


T.C.
BAKIRKÖY
4. SULH HUKUK MAHKEMESİ SN. HAKİMLİĞİNE

                                                              ( BİLİRKİŞİ RAPORU )




ESAS NO                   :  2016 / 67 D.İş

TESPİT İSTEYEN   :  EYÜP ŞEKER

VEKİLİ                      :  AV.BAHAR ŞEKER

KARŞI TARAF        :  LALE APT. SAKİNLERİ

TESPİT TARİHİ       :  16/06/2016




BİLİRKİŞİYE TEVDİ EDİLEN GÖREV     :   Huzurdaki davada, tarafların iddia,  savunma ve talepleri değerlendirilerek rapor düzenlemek üzere,  Bilirkişi olarak, Sayın Mahkemece Tesisat ve Su Yalıtımı konularında uzmanlığı bilinen ABDULLAH EROL ÖZAKAR‘ın, görevlendirilmesine  karar verilmiştir. 

İNCELEMEYE VERİLENLER                      :  1 Adet 2016 / 67 D.İş sayılı Dava Dosyası 

DAVANIN KONUSU VE AÇIKLAMALAR  : Yukarıda esas numarası verilen “delil tespiti” davasında 16/06/2016 tarihinde, resen bilirkişi seçilerek Hakim ERKAN DURHAN başkanlığındaki Mahkeme Heyeti ile birlikte “Zeytinlik Mahallesi Milliyetçi Sokak No:15/2 Bakırköy” adresinde bulunan tespit mahalline gelindi.Tespit talep dilekçesinde istenilen hususlarda gerekli ölçüm ve incelemeler yapıldı, fotoğraflar çekildi, yemin edilerek rapor tanzim etmek üzere dosya tarafıma teslim edildi.
Talep: Tespit isteyen vekili tarafından Mahkemeye verilen 29.04.2016 tarihli tespit talep dilekçesinde özetle;

*Müvekkilinin oturduğu binanın, alt bodrum katında, yan binadan geldiği tespit edilen atık suyun, bina sakinleri ile görüşülmesine rağmen onarılmadığı,

*İSKİ ye müracat ile, atık suyun yan binadan geldiğine dair rapor alındığı, ayrıca Bakırköy belediyesi tarafından da ilgi kanal sorununun kat malikleri tarafından çözümlenmesi gerektiğine dair ihtar verildiği,

*Her defasında kendilerinin usta getirerek ücret ödediği, buna rağmen bina sakinlerinin konuya ilgisiz kaldığından  bahisle; oluşan hasarın tespiti,  onarım için ödedikleri bedellerin tazmini  ve hasarın Lale apt. kat malikleri tarafından giderilmesini için işbu olumsuzlukların  tespiti talep edilmektedir.





1 - ) DAVA DİLEKÇESİ VE EKLERİ                      :  Davacı vekili Av. Bahar ŞEKER,   06.06.2016 tarihinde Bakırköy 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne vermiş olduğu dava dilekçesi ve ekinde,

1.1       Bakırköy Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğüne hitaben  verilmiş  dilekçeye, karşılık olarak verilmiş olan 09/03/206 tarih ve İSKİ ‘den verilen 21/01/2016 tarihli cevapta,
 Lale apartmanından  gelen kanal suyu sorununun giderilmesi talep edilmekte ise de, kanal sızıntısının fen işleri tarafından da  tespit edilmiş olmasına rağmen,  istenilen çalışmanın özel mülkiyet alanında kaldığından dolayı söz konusu kanal sorunun bina yönetimince çözülmesi gerektiği” belirtilmektedir.

1.2     Dava dilekçesinde,   İSKİ-BAKIRKÖY Belediyesi’ne hitaben yazılmış şikayet dikçelerine  ek olarak DEZTAŞ LTD. ŞTİ. Tarafından verilmiş 1250 TL.tutarında fatura ile ile, su deposu bakım ve izolasyonu işi yaptırıldığına dair fatura eklidir.

1.3      İstanbul Bakırköy 4. Sulh Hukuk  Mahkemesi’nde  Delil Tesbiti  talebinin kısmen kabulü ile,
atık suyun tespiti talebinin kabulüne, diğer taleplerin reddine, karar verilmiştir. 

2 - )  DAVA DOSYASI – KEŞİF - YAPILAN İNCELEMELER  :

İlgi dosya incelenerek, tarafıma tevdi edilen  görevi ifa etmek üzere, 16/06/2016 günü, dava konusu Hakim ERKAN DURHAN başkanlığındaki Mahkeme Heyeti ile birlikte “Zeytinlik Mahallesi Milliyetçi Sokak No:15/2 Bakırköy” adresinde bulunan tespit mahalline gelindi.

 Davacı, Eyüp ŞEKER  eşliğinde,  Şeker apt. ve şikayet konusu komşu Lale apt. birbirlerine  olan konum ve kat –daire  sayısı, atık su ve temiz su , sayaç ve tesisatı, yağmur suyu deşarj tesisatları, çatı , banyo ve tuvalet gibi ıslak zeminler ve hane halkı  sayısı gibi unsurlar dikkate alınmak suretiyle keşif-tespitler yapılmış, resimlenmiş, gerekli incelemeler, her iki binanın kat malikleri eşliğinde yapılmıştır.

2.1 ) Keşif            :

a- ) Tespit konusu taşınmazlar, (resim1)  sol tarafta ok ile işaretli Şeker apartmanı ve sağ taraftaki ok ile işaretli  Lale apartmanı olmak üzere, her ikisi de 6 katlı  olarak,  toplam 6 şar daireden oluşan, bitişik nizam inşa edilmiş yaklaşık 35-40 yıllık apartmanlar dır.

  
Resim1
                                        

tespit konusu daire
 
b- ) Tespit konusu Şeker apartmanının, zemine inen merdivenlerinde, Lale apartmanı tarafından gelen su sızıntısı, merdiven bitiminde su birikintisi ve akan suyu yönlendirmek için  beyaz çimento ile yapılmış bariyer, fazla akan suyu çekmek üzere su motoru  ve su birikintisi olduğu görülmüş, ayrıca,   Merdivenin, Lale apartmanına bitişik duvarında nem ve küf neticesi boyalarda oluşan kabarmalar tespit edilmiştir.  (Resim2-3)

  
                       Resim2                                                                                    Resim3


c- ) Tespiti istenen Şeker apt. zemin katta,  kapıcı dairesi olduğu, evin içerisinde zemin nemine veya sızıntıya  işaret eden herhangi bir bulguya rastlanmadığı, bahçeye bakan  duvarlarda nem ve rutubete bağlı sıvalarda dökülmeler ve boya kabarmaları olduğu, fakat bu tahribatın Lale apartmanından değil, bahçeye akan yağmur suyu etkisinde kapilarete yolu ile yükselen zemin nemine bağlı  olduğu tespit edilmiştir.   ( Resim 4 )   Ayrıca zemin katta hidrofor ve yaklaşık 10 tonluk betondan imal edilmiş su deposu olduğu ve içinin dolu olduğu gözlemlenmiş ise de, deponun sızıntı ile ilgili olmadığı da tespit edilerek,   hidroforun, son yıllarda  kullanılmadığı bilgisi alınmıştır.  ( Resim5 )


      
                        Resim4                                                                       Resim5


d- ) Şeker apt.Zemin kat 1 numaralı dairenin, Lale aptartmanı duvarından gelen su sızıntısı ile,  etkilenen duvarlarında nem, küf  ve Rutubet lekelerinin  olduğu, nemliliğin,  alçı sıvalarda kabarma ve dökülmelere neden olduğu  görülmüştür. Ayrıca salondaki ve antredeki ıslaklığın, laminant parkede kabarmalara neden olarak süpürgeliklerde de çürümeler oluştuğu görülmüştür.
( resim 6-7 )

   
                       Resim 6                                                                         Resim 7

Bahçeye çıkılmak sureti ile,  bahçeye akan Q70 pvc yağmur tahliye borularının  zemin nemine veya sızmalara neden olup olmadığı değerlendirildi ise de , sızan suyun sürekliliği ve su kaynağına olan uzaklığı değerlendirilerek bu ihtimalin de söz konusu olmadığı tespit edildi
  
e - ) Su sızıntısının kaynağı araştırılmak üzere temiz su ve atık su tesisatı,  ayrıca yağmur olukları, gelen suyun zemin suyu olup olmadığına dair her iki binanın da tavan arasından  çatılara çıkılmış, yağmur suyu tahliye boruları ve binaların kiremit, çatı örtüleri , binaların bahçe katı, dairelerin içlerine girilerek banyo-tuvalet ve mutfaklardaki  atık su tahliye sistemleri incelenmiştir.   - (Resim8-9)

 
                        Resim 8                                                                       Resim 9


Bitişik nizamda inşa edilmiş olan iki yapının arasından sızabilecek su sızıntısı ihtimali üzerine Şeker apt. tavan arasından her iki binanın çatısına çıkılmak sureti ile, sızıntıya neden  olabilecek  unsurlar arandı ise de kiremit kaplı her iki binanın yağmur tahliye iniş ve boruları incelendiğinde Q 70 PVC borular  ile sağlanan tahliye sistemi,  güçlü yağmurlar için yetersiz de olsa iki yapının arasında sızmalara sebep olacak bir bulguya rastlanmamıştır.

f- ) İnşaat projelerini incelemek üzere, Davacı vekili vasıtası ile , Her iki binanın Belediye ve İSKİ den onaylı temiz su ve atık su tahliye projeleri istendi ise de binaların inşaat yılarının üzerinden yaklaşık 40 yıl geçmiş olduğu nedeniyle projelerin bulunamadığı belirtildi.

Binaya sızan suyun kötü koku yayması ve sızıntının sürekliliği ve akıntı yönü itibariyle bitişik nizam inşa edilmiş olan Lale apartmanı atık ve yağmur suyu, temiz su  boruları incelenmek üzere Lale apartmanı  zemin kat ve diğer kattaki dairelerin banyo –tuvalet –mutfak  gibi ıslak zemin ve yağmur suyu tahliye sistemleri kontrol edildi.

         Suyun sızdığı yöndeki Lale apartmanı dairelerine, sahiplerinden izin alınarak  girilmek sureti ile, Banyo-tuvalet-mutfak ve yağmur suyu tahliye boruları , ayrıca temiz su tesisatı incelendiğinde, mutfak giderlerinin Q70 PVC boru ile  bağlanmış olup, normal görünümde olduğu, yağmur suyu tahliye borularının sızıntının kaynağı ile ilişkisiz olup, serbest olarak tahliye olduğu, temiz su tesisatında herhangi bir kaçak olmadığı, küçük tuvaletlerin hepsinin iptal edilerek ardiye olarak kullanıldığı gözlemlendi. ( Resim 10 )
g- ) Lale apartmanı, apt.  boşluğu ve banyoların havalandırma pencerelerinden yapılan gözlemler neticesi,   resimlenmek  sureti ile Lale apartmanının, bina içi atık su tahliyesinde kullanılan dikey ve yatay toplama borularının yaklaşık 30-40 yıllık muflu pik döküm borulardan oluştuğu ve eskimeye bağlı çürüme ve çatlaklarından  pis su sızıntılarının olduğu tespit edildi.


    
              Resim 10                                                                      Resim 11




Bina içerisinde kaldığı için görünmeyen  yatay toplama borularında, dikey iniş borularından daha fazla eskimeye bağlı kılcal çatlaklardan   sızıntılar olduğu, güçlü olasılıktır. 
        


       
                       Resim 12                                                                              Resim 13



Nitekim, binada oturan kişi sayısında azalma olunca su sızıntısının da kesilecek derecede azalması, Lale apartmanındaki  atık su dikey borularına bağlanan yatay toplama borularında  çatlak ve su kaçağının yoğunlaştığını işaret etmektedir.   Hali hazırda,  Lale apartmanında, 6 dairenin sadece 2 si devamlı olarak kullanılmakta ve diğerleri genel olarak boş bulunmaktadır. Su sızıntısının şiddeti de kullanıma bağlı olarak artmakta veya azalmaktadır.  














2.2 )  SONUÇ            :

1. ) Tespit isteyene ait binanın,  zemin kata iniş merdivenlerinde su sızıntısı  ve duvarlarında ıslaklık, zemin kat 1 numaralı dairenin duvar ve yer döşemelerinde yoğun rutubet ve küflenmeler ve buna bağlı kabarmalar olduğu  tespit edilmiştir.

2.  )  Tespit konusu sızıntının, sürekliliği olmadığı, koku yayan gri su görünümünde olması nedeniyle,  temiz su değil, atık su olduğu;  Sızıntı şeklinde gelen atık suyun, Lale apartmanı atık su tahliye borularından sızdığı ve 6 daireli apartmanda, kullanım sıklığı ve ikamet eden sayısı ile orantılı  olarak  arttığı veya  azaldığı  tespit edilmiştir

2.3  ) Zemin kattaki su sızıntısının  sebebi ve hali hazırdaki durumu :


1. )   Atık su sızıntısı, Islaklık, Nem ve rutubete bağlı kusurların kaynağının, Lale apartmanına ait eskimiş ve çürümüş, pik dökümden imal atık su borularındaki eskimeye bağlı kılcal çatlaklar dolayısıyla olduğu  kanaati oluşmuştur.

2.    )  16/06/2016 tarihli tespit ile duvardan geldiği görülen sızıntının, hali hazırda, Kullanım sıklığı ve kullanan sayısı 1-2 daireye kadar düştüğünden, kullanıma bağlı olarak, su sızıntısı da yok denecek kadar azalmıştır.


2.4 ) Sızıntının Kaynağı-Giderilmesi :

Sızıntının ve nemlenmenin kaynağı, lale apartmanı atık su tahliye  borularıdır.

Giderilebilmesi için, Lale apartmanındaki dikey ve yatay atık su toplama  pik borularının PVC borular ile değiştirilmesi ve rögar ile bağlantılarının usulüne uygun biçimde yapılarak atık suyun tahliye edilmesi, bina temeline ve Şeker apartmanına su sızması engellenmelidir.


Takdiri ve tensibi sayın Mahkemenize ait olmak üzere, işbu rapor,  7 sayfa 3 nüsha olarak hazırlanmıştır. Saygılarımla arz ederim. 21/07/2016



                                                                                                 Abdullah Erol ÖZAKAR
-->
                                                              İSKİ Yetkili Tesisat ve Su Yalıtım  Uzm.




*********************




Bir süre önce bu durumu haberleştiren Ataköy Gazetesi: